Mama, vergeet regel nummer vijf niet!

  • Geplaatst op
  • Door Suria de Hollander
  • 0
Mama, vergeet regel nummer vijf niet!

Positief Opvoeden, misschien heb je al eens van de 5 basisprincipes gehoord. Positief Opvoeden zorgt ervoor dat je op een opbouwende manier omgaat met het gedrag en de emoties van je kinderen. Communicatie en het stimuleren van positief gedrag staat hierbij voorop, maar ook het effect van voorbeeld gedrag moeten we daarbij natuurlijk niet uitsluiten.

Positief Opvoeden kent de volgende vijf basisprincipes:

 

1. Een veilige en stimulerende omgeving bieden;

2. Laten leren door positieve ondersteuning;

3. Een aansprekende discipline hanteren;

4. Realistische verwachtingen hebben;

5. Goed voor jezelf zorgen.

 

Positief Opvoeden kan ook erg prettig zijn voor jou als moeder. Helaas wordt vooral regel vijf nog weleens door moeders vergeten. Goed voor jezelf zorgen! Je hebt meer rust en begrip wanneer je ook aan je eigen behoeftes denkt. Dit is voor jou een stuk prettiger maar ook voor jouw kind(jes). En natuurlijk niet te vergeten je partner!

 

De valkuil is vaak dat het lijkt of je geen tijd hebt. Terwijl je over het algemeen zoveel beter, sneller en georganiseerder dingen oppakt als je voldoende rust en ruimte voor jezelf neemt. Soms kan dit al in kleine kostbare momentjes voor jezelf worden gevonden. Even douchen zonder ergens aan te denken en alleen even de druppels op je hoofd en huid voelen, ontspannende muziek luisteren, sporten, koffie drinken met vriendinnen of een heerlijke massage. 


Kies voor jezelf eens drie activiteiten die het beste bij jou passen en plan ze direct in! Gun jezelf de ruimte om bewust een momentje voor jezelf te nemen. Ik weet zeker dat je er geen spijt van krijgt!

 

P.s. Wil je meer weten over positief opvoeden? Ga dan naar: www.positiefopvoeden.nl

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »