Sinterklaas tips voor mama’s met dreumesen!

  • Geplaatst op
  • Door Nathalie Zurlohe
  • 0
Sinterklaas tips voor mama’s met dreumesen!

Het eerste Sinterklaasfeest is aangebroken voor jouw dreumes! Een spannende tijd, want voor het eerst maken ze deze traditie bewust mee. Zelf kijk ik met weemoed terug naar die periode toen mijn kinderen nog zo klein waren dat ze met rode wangetjes naar het sinterklaas journaal zaten te kijken. Binnen gezellig de kaarsjes aan en de pepernoten op tafel. En de hele maand sinterklaasliedjes luisteren (vaak nog doorlopend tot aan de zomervakantie) December, wat een heerlijke maand!
Toch gaan er ook andere geluiden op als ik moeders spreek.

Moeders die de tijd van half november tot eind december met liefde zouden willen overslaan. Die hunkerend uitkijken naar de rust die januari weer brengt. Moeders die opzien tegen de weekenden en avonden die vollopen met versieravonden, sinterklaas intochten, vieringen op speelzaal, school en werk. Opzien tegen het uitzoeken van de cadeautjes want ‘wat ga ik in hemelsnaam kopen voor mijn dreumes terwijl het hele huis al vol ligt met speelgoed?’ En doorgedraaide peuters waar de hele maand december geen land meer mee te bezeilen is.
 

Voor alle ouders die zich hier ook of deels in herkennen zou ik zeggen, kies voor een Less is More sinterklaas feest!
 

Begin al eerder in het jaar met het inslaan van je sinterklaas inkopen, zo komt het niet allemaal aan op die laatste maand en kan je de december drukte in de winkels ontlopen (misschien komt deze tip nu iets te laat maar neem hem zeker mee voor het volgende jaar ;-) )
 

Beperk het aantal cadeaus. Maximaal 3 cadeautjes is meer dan genoeg! Het gaat vooral om de aandacht en het samenzijn dat het feest bijzonder maakt. Ik herinner me nog dat mijn kinderen na het uitpakken van hun eerste cadeautje het liefst meteen wilde gaan spelen maar toen hadden we nog een hele mand te gaan.
 

Schoentje zetten? Leuk maar het hoeft niet elke dag en ook niet in elke supermarkt….
 

Zelf de sinterklaascadeautjes maken kan een manier zijn om kosten te besparen maar het is natuurlijk ook onwijs leuk om te doen! Geen inspiratie? Kijk eens op Pinterest daar staan heel veel leuke goed uitvoerbare ideeën.
 

Beperk het aantal intochten en evenementen of sla ze geheel over dit jaar en doe leuke sinterklaas dingetjes thuis; bak samen pepernoten, lees sinterklaas verhaaltjes (heel leuk is het boekje ‘nog één nachtje slapen’ van Jacques Vriens en Dagmar Stam) of knutsel samen een pietje.
 

Hou zoveel mogelijk vast aan het vertrouwde dag ritme van je kind en zorg dat je kind voldoende slaap krijgt. Zo hou je de dagen in december overzichtelijk en een uitgerust kind kan beter omgaan met al die december prikkels. Vier pakjesavond in de middag als je kleintje het nog niet red is om ’s avonds een feestje te vieren.
 

Dwing je kind niet iets leuk te vinden waar het misschien nog niet aan toe is. Het hele sint gebeuren kan nog behoorlijk spannend zijn voor je kleintje. Zoek naar een manier van sinterklaas vieren die je kind leuk vindt, het is tenslotte bedoeld als een feestje. Juist door er ontspannen in te zijn en de angst van je kind te accepteren zal je kind rustiger worden. ( kijk voor meer opvoedtips op https://www.cjggooienvechtstreek.nl/opvoedinformatie/peuter/category/peuter-opvoeding-en-gedrag-opvoedtips-steunen )

 

Een fijne relaxte sinterklaastijd allemaal!

Nathalie Zurlohe

zurlohecoaching.nl

 

Ps 1 Bekijk onze leuk Sinterklaas to do lijst voor mama’s en het Pieten diploma voor dreumesen en kleuters.

Ps 2 Neem is een kijkje in de shop voor leuk, hip verantwoord speelgoed!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »