blogs over de gezondheid en verzorging van je kindje

Hoe voorkom ik eczeem bij mijn kindje?

Hoe voorkom ik eczeem bij mijn kindje?

Heeft jouw kindje eczeem of is er een aanleiding door erfelijke factoren? Zorg dan dat je voldoende maatregelen neemt om eczeem zoveel mogelijk te voorkomen of te verminderen. Als moeder van een kind met eczeem weet ik hoe gefrustreerd en moedeloos je soms kan zijn als niks werkt tegen de eczeem van jouw kindje.

Paracetamol

Paracetamol

Geef jij jouw kindje ook weleens een paracetamol(zetpil) dan kan hij/zij koortsstuipen krijgen. Wat te doen en hoe te handelen hierbij? Lees onze laatste blog en kijk wat je moet doen bij eventuele koortsstuipen.

Wat doe jij als jouw kindje ziek wordt?

  • Geplaatst op
  • Door Suria de Hollander
  • 0
Wat doe jij als jouw kindje ziek wordt?

Mijn zoon is recentelijk ernstig ziek geweest. Terwijl ik mij in allerlei artikelen over zijn zeldzame ziekte verdiepte, kwam ik een tekst van Daphne Deckers tegen. Een simpele tekst die mij tranen in de ogen en veel emoties bezorgde. Een paar woorden die mij op dat moment recht in het hart raakten terwijl mijn kleine mannetje aan allerlei draadjes en machines in dat witte koude ziekenhuis lag. Haar woorden waren:

Knuffel je kind zelfverzekerd, slim en gezond!

  • Geplaatst op
  • Door Suria de Hollander
  • 0
Knuffel je kind zelfverzekerd, slim en gezond!

Het effect van moederliefde op babyhersenen.

Veel van onze ouders zullen je vertellen dat je baby laten huilen goed is voor de longen of de vorming van het karakter van je kind. Tegenwoordig kijken we daar gelukkig anders tegenaan. We weten nu hoe belangrijk het is om een basis van veiligheid en geborgenheid te creëren en het hechtingsproces tussen moeder en kind zo vroeg mogelijk op gang te helpen. Ook de (WHO) Wereldgezondheidsorganisatie adviseert huid-op-huidcontact voor pasgeborenen waar mogelijk.

Hoe bescherm je jouw kleintje tegen de zon? Interview Jochem van Naïf Care.

  • Geplaatst op
  • Door Suria de Hollander
  • 0
Hoe bescherm je jouw kleintje tegen de zon? Interview Jochem van Naïf Care.

Op dit moment is er behoorlijk wat ophef over de veiligheid van zonnebrand. De bescherming van zowel dure als goedkopere zonnebrand zou niet optimaal zijn! Daarnaast bevatten huidige crèmes voornamelijk chemische filters.

Gelukkig heeft Naïf recent een nieuw product op de markt gebracht. Naïf is een jong bedrijf opgezet door twee vaders. Naïf heeft, net als MamaMoments, als doel ouders bewust te maken van de invloed van producten op de gezondheid van onze allerkleinste. Voor de lancering van hun nieuwste product zochten zij onder andere samenwerking met het KWF. Zij hebben uitvoerig onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor een (h)eerlijk, vernieuwd en gezond alternatief voor zonnebrand.

Reden voor MamaMoments om Jochem een van de oprichters van Naïf een aantal vragen te stellen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »