Fan van de Koning

  • Geplaatst op
  • Door Suria de Hollander
  • 0
Fan van de Koning

Mijn dochter was door het dolle heen toen oma met oranje gebakjes aankwam. Dit was niet alleen omdat we weinig suiker/ gebak eten… Nee, de koning zou de volgende dag jarig zijn. Wat een feest! Vol enthousiasme ging de kleine meid direct aan de slag met kleuren, knippen en plakken. Een tekening, een ketting en een kroon voor de koning. IJverig en met een serieus gezicht was ze vol concentratie bezig.

In de middag stelde ik het ijverige bijtje voor om even te gaan slapen, zodat ze de volgende dag goed uitgerust zou zijn. “Nee”, zei ze “dat kan niet, ik heb geen tijd mama”. “De koning komt namelijk bij mij op bezoek!”
 

Ineens begreep ik de totale verwarring. “Ach lieverd”, zei ik, “oma heeft wel taartjes gehaald, maar niet voor de koning”. ”Die zijn voor papa, mama, voor jou en je broertje”. Met een grote frons keek ze me aan, gevolgd door een boos gezicht! “Nee mama! De koning komt morgen, want hij is jarig!”
 

In de middag kwam ervan slapen niet veel terecht. Na wat extra uitleg, ging ze ’s avond lief slapen. De koning ging naar Zwolle en zou misschien wel een andere keer bij ons komen. En wij zouden leuke dingen gaan doen, spelletjes spelen en feestje vieren met heel veel andere kindjes en volwassenen. Dit was een vooruitzicht waar de dame wel wat mee kon.
 

De volgende dag rende Eliana naar beneden. Nee, er was echt geen koning. Nou ja…. Dan maar op pad naar de spelletjes en andere festiviteiten. De weersvoorspelling viel gelukkig ontzettend mee… Tussen de buien door scheen de zon heerlijk en was er vol op plezier tijdens het springen, rennen pony en treintje rijden op het speelveld. In de middag heerlijk gedanst bij een jazzband en ’s avonds met een voldaan gevoel naar bed.
 

Terwijl we naar bed gingen namen we de dag, vol spannende en leuke gebeurtenissen, nog even door. De koning was vast wel erg blij, want er waren overal vlaggetjes en mensen in oranje om zijn verjaardag te vieren. Eliana had ook erg genoten van al het leuks en zei gapend mama ik vind de koning wel héééél lief…

Ik gaf haar een dikke knuffel en een kus en stopte haar in en zei “slaap lekker lieverd”. Ze fluisterde nog even in mijn oor, “ga jij ook maar slapen zo mama. Als je hééééél lief bent komt de koning jou misschien nog wel een kusje geven”. 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »