Met deze 7 tips komen (kersverse) mama's gezond en bewust de feestdagen door!

  • Geplaatst op
  • Door Suzanne Vrij
  • 0
Met deze 7 tips komen (kersverse) mama's gezond en bewust de feestdagen door!

Ben je net bevallen? Of probeer je met veel moeite de zwangerschapskilo’s er nog af te krijgen of zijn ze er juist net af? Komt de feestmaand eraan. Aaai dat valt niet mee, met al die gezelligheid en bijbehorende lekkernijen. Met onze tips geven we je graag een steuntje in de rug.

Kerstetentjes op het werk, clubs en met vrienden enz en dan zijn de kerstdagen zelf vaak nog niet eens begonnen! Heerlijk natuurlijk allemaal en het is ook de maand van genieten, gezelligheid en samenzijn met mensen die belangrijk voor je zijn,  maar hoe zorg je er voor dat je in januari niet een paar kilo bent aangekomen en je futloos en chagrijnig voelt en je hormonen nog meer in de war zijn!
 

Het is heel makkelijk om in deze maand te vervallen in negatieve gedachten als “ach het maakt nu toch niet meer uit!” Maar juist daar zit de key!


 

Balans en bewustzijn is juist in deze tijd belangrijk! 

 

Genieten is prima maar bewust nadenken over wat je eet en hoeveel maakt echt het verschil! Hoe je dat doet lees je hier:

1. Zorg dat je genoeg groente en fruit eet, en veel water blijft drinken! Dit zorgt ervoor dat je lichaam gevoed blijft en beter blijft functioneren.
2. Blijf rond de feestdagen lekker bewegen: fietsen, wandelen, sporten enz. Trek er dus lekker op uit! Ook goed voor je vitamine D!
3. Houd de porties klein. Je hebt meteen meer smaakbeleving als je bewuster eet. 
4. Heb je genoten van een uitgebreide lunch, eet dan ’s avonds wat lichts en gezonds! Soep en lekkere salade bijv.
5. Beperk al die lekkere tussendoortjes, vraag je af en toe af heb ik er zin in of neem ik het gewoon maar om dat het er staat of aangeboden wordt?
6. Heb je ’s avonds behoorlijk genoten van de wijn of andere alcoholische dranken begin de dag dan rustig en geef je lever de tijd om te herstellen neem een glas water met citroen! En/of een lekkere verse smoothie!
7. Neem eventueel een balansdag.

 

Fijne, gezellige & gezonde feestdagen! Mocht je vragen over voeding hebben of extra hulp kunnen gebruiken, bijv. voor een goed herstel van de hormoonbalans, Het kwijt raken van een aantal (zwangersschaps of kerstdiner)kilo's, Of vraag je je af hoe je weer extra kracht en energie kunt opbouwen. Aarzel dan niet en neem gerust even contact met me op! 
Via [email protected] of 0630369024

  

 

VOEDINGS- & LIFESTYLECOACH 

www.suzannevrij.com


Lees ook:

ZO KOMT MAMA DE FEESTDAGEN DAGEN DOOR ZONDER STRESS?

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »