Wat doe jij als jouw kindje ziek wordt?

Wat doe jij als jouw kindje ziek wordt?

Mijn zoon is recentelijk ernstig ziek geweest. Terwijl ik mij in allerlei artikelen over zijn zeldzame ziekte verdiepte, kwam ik een tekst van Daphne Deckers tegen. Een simpele tekst die mij tranen in de ogen en veel emoties bezorgde. Een paar woorden die mij op dat moment recht in het hart raakten terwijl mijn kleine mannetje aan allerlei draadjes en machines in dat witte koude ziekenhuis lag. Haar woorden waren:

“Als je kind gezond is dan heb je wel duizend wensen, maar als je kind ziek is, dan heb je er maar één!”
 

Zo voelde ik dat ook. Er was eigenlijk maar één ding belangrijk en dat was dat mijn zoon snel weer beter zou worden en weer veilig thuis in zijn eigen ledikantje zou liggen. Daar waar papa, mama en zijn zus hem weer veilig, geborgen en geliefd konden laten voelen.
 

Mijn zoon is weer thuis en ondanks de enigszins onduidelijke toekomstverwachting maakt hij het heel goed! Wat ik lastig vind is dat we juist zo bezig zijn, met een gezonde opvoeding zonder onnodige ongezonde toevoegingen. We zijn erg bewust van het brede aanbod van producten voor baby’s die helaas niet zo gezond zijn als dat je zou wensen. Dit uit ervaring met mijn dochter en haar eczeem. We kiezen ervoor om juist geen handjeklap te laten spelen met de gezondheid van ons kind door derden alleen maar voor het financieel gewin. (Denk aan TTIP en Ceta) Ik heb altijd de overtuiging gehad, dat ik als moeder verantwoordelijk ben voor de gezonde toekomst van mijn kind. Dit wakkert, gevoed door mijn vermoeidheid, een gevoel van onmacht en onrechtvaardigheid aan. Kun jij je dit gevoel voorstellen?
 

De boodschap voor mij is dan ook dat we niet overal controle over kunnen hebben. De boodschap voor jou als moeder is, gebruik de keuzevrijheid die je hebt. Zorg dat jouw kind nu en in de toekomst meer kans heeft op een gezond leven zodat je niet voor een verrassing komt te staan. Voorkom ongezonde toevoegingen in de producten waar jouw kindje mee speelt, wordt gevoed en wordt verzorgd. 

Af en toe iets ongezonds kan echt geen kwaad. Wanneer je logische afwegingen maakt over het gebruik van producten en de hoeveelheid (goedgekeurde) schadelijke stoffen die zich opstapelen in het lichaam van jouw kindje. Voorkomen dat je kind een keer ziek wordt kan je natuurlijk nooit. Wel kun je bewuster kiezen, zodat jouw kindje meer kans heeft op een gezonde toekomst!
 

Lees ook:
 
Welke keuzes maak jij voor een gezonde toekomst voor jouw kindje?

Welke verzorging is geschikt voor pasgeboren baby's?

 

Bekijk hier:
 

DUURZAAM, MOOI, TRENDY EN VEILIG SPEELGOED

(H)EERLIJKE & LUXE VERZORGING VOOR MOEDER EN KIND


DUURZAME (HYDROFIELE-) LUIERS, DOEKJES, BILLENCRÈMES EN LUIERTASSENReacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »