Hoe bescherm je jouw kleintje tegen de zon? Interview Jochem van Naïf Care.

  • Geplaatst op
  • Door Suria de Hollander
  • 0
Hoe bescherm je jouw kleintje tegen de zon? Interview Jochem van Naïf Care.

Op dit moment is er behoorlijk wat ophef over de veiligheid van zonnebrand. De bescherming van zowel dure als goedkopere zonnebrand zou niet optimaal zijn! Daarnaast bevatten huidige crèmes voornamelijk chemische filters.

Gelukkig heeft Naïf recent een nieuw product op de markt gebracht. Naïf is een jong bedrijf opgezet door twee vaders. Naïf heeft, net als MamaMoments, als doel ouders bewust te maken van de invloed van producten op de gezondheid van onze allerkleinste. Voor de lancering van hun nieuwste product zochten zij onder andere samenwerking met het KWF. Zij hebben uitvoerig onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor een (h)eerlijk, vernieuwd en gezond alternatief voor zonnebrand.

Reden voor MamaMoments om Jochem een van de oprichters van Naïf een aantal vragen te stellen.

Allereerst willen we natuurlijk graag weten hoe jullie een aantal jaren geleden op het idee zijn gekomen babyproducten te ontwikkelen?

Toen Sjoerd en ik voor het eerst vader werden, en dus letterlijk en figuurlijk met onze handen in de babyverzorging zaten, viel ons twee dingen op. Allereerst dat er weinig kwalitatief hoogwaardige huidverzorgingsproducten voor baby’s en kinderen beschikbaar waren. Veel producten zijn op basis van minerale oliën, chemische conservering en sterke parfums. Ingrediënten die je niet op je eigen huid wilt smeren en al helemaal niet op die van je kids. Het tweede inzicht dat we hadden was dat er tussen de bestaande merken een mooi fris merk ontbrak. Iets wat je graag cadeau wilt geven of krijgen. We dachten als we nu kwaliteit kunnen combineren met een merk dat tot de verbeelding spreekt dan hebben we wellicht iets goeds in handen. Dus drie jaar geleden verlieten we beide ons corporate carrières om op zoek te gaan naar de beste baby care formule.

 
 

Waarom hebben jullie gekozen voor de ontwikkeling van Naïf zonnebrandcrème?

Eigenlijk was zonnebrandcrème één van de eerste ideeën die we hadden voordat we de andere producten introduceerden. Sjoerd was diegene die destijds zei dat starten met zonnebrandcrème een zeker risico met zich meebrengt, want één slechte Nederlandse zomer en daar ga je. We hebben dus eerst onze zeven andere producten geïntroduceerd en zijn aan de zijlijn altijd bezig geweest met de ontwikkeling van de zonnebrandcrème. Want niet alleen wij wilden een zonnebrand, maar we kregen ook steeds vaker de vraag van moeders die onze andere producten met veel liefde gebruiken. We zijn dus best wel trots dat we na 1,5 jaar formuleren afgelopen maart onze Protecting Sunscreen SPF 50 hebben geïntroduceerd tijdens de Negenmaandenbeurs.

 


Wat is belangrijk voor een goede zonbescherming van de kleintjes?

Het belangrijkste bij een zonnebrandcrème is het type filter dat gebruikt wordt. Je kan namelijk kiezen voor fysische – natuurlijke – filters zoals Zinkoxide en Titaniumdioxide, of chemische filters zoals oxybenzone, octyl methoxycinnamate, octocrylene en avobenzone. Chemische filters bevat ingrediënten die worden opgenomen in de huid en daar de UV-straling absorberen. Fysische filters leggen juist een laagje op de huid dat het zonlicht weerkaatst.

 

 

Wat vinden jullie van de huidige ophef over hormoonverstorende chemische toevoegingen in zonnebrand?

Het gaat wat ons betreft niet alleen om hormoonverstorende stoffen in zonnebrandcrème, maar eigenlijk om het gebruik van dit soort stoffen in alle verzorgingsproducten, voeding en speelgoed. We zijn van mening dat het beter kan en zijn daar dan ook heel bewust mee bezig. Wat betreft de zonnebrandcrème is het wel zo dat insmeren beter is dan teveel blootstelling aan UVA- en UVB-straling. Dus dat men een zonnebrandcrème moet gebruiken is het allerbelangrijkste. Tuurlijk proberen we zoveel mogelijk aan te sturen op het gebruik van een verantwoorde zonnebrandcrème. We proberen in samenwerking met onze partner KWF Kankerbestrijding zoveel mogelijk ouders hierover te informeren.
 
 
 

De vraag naar jullie zonnebrand is enorm. Wat is de reden van dit succes? 

We zijn echt overdonderd door het succes! Het komt denk ik doordat moeders vandaag de dag veel bewuster bezig zijn met de verzorging van hun kind. Het beschermen tegen de schadelijke straling door de zon is dus een "hot topic" voor ouders. Er zijn weinig natuurlijke zonnebrandcrèmes die geschikt zijn voor de allerkleinste dus ik denk dat we daarin al onderscheidend zijn. Daarnaast is onze zonnebrandcrème, net als onze andere producten ,op basis van natuurlijke oliën en gebruiken we fysische filters. Maar wat we gelukkig ook heel veel terugkrijgen is dat hij heerlijk ruikt.Jullie kiezen wel voor toevoeging van parfum en Nano deeltjes waarom?

Goede vraag. We gebruiken in al onze producten een allergeen-vrije parfum. Deze geur hebben we samen met een Zwitsers laboratorium, dermatologen en toxicologen ontwikkeld. Het is een geur die vrij is van de 26 meest voorkomende allergenen. Het is een milde vorm van geur die zeer geschikt is voor de dunne en gevoelige kinderhuid. We krijgen eindeloos veel leuke mailtjes en reviews van moeders die blij zijn dat ze een product hebben gevonden dat geschikt is voor de zeer droge, eczeemhuid, dat ook nog eens lekker ruikt. Daar zijn we super blij mee.
 

Wat betreft de nanodeeltjes in onze zonnebrandcrème, hier hebben we veel onderzoek naar gedaan en uiteindelijk bewust gekozen een minerale filter met Nano. Ik besef me dat nanodeeltjes omstreden zijn en in verband zijn gebracht met een hormoonverstorende werking. Maar risico's alleen spelen bij kleinere nanodeeltjes dan de nanodeeltjes die in zonnebrand zitten en bij nano opname via voeding en/of water en dus niet via de huid. Minerale zonnebrand wordt aanbevolen door experts en consumentenorganisaties. Wij volgen vaak de Amerikaanse Environmental Working Group die ook minerale filters aanraadt: http://www.ewg.org/2015sunscreen/top-sun-safety-tips/. Ook EcoCert keurt het gebruik van nanodeeltjes in zonnebrand goed. Door alle partijen wordt Zinkoxide (met Nano) algemeen beschouwd als de veiligste en meest geavanceerde UV filter. De nanodeeltje hebben wat ons betreft een belangrijke functie. Ze zorgen ervoor dat de crème smeerbaar is, want anders zou hij erg dik zijn net als klei.

 

 

Het is jullie doel ouders bewust te maken. Wat moeten ouders echt weten? 

Zonnestraling kan echt kwaad! Het aantal gevallen van huidkanker stijgt ieder jaar in Nederland. Insmeren met een goede product is dus van essentieel belang. Volgens ons is het belangrijk om bij de basis te beginnen. Door zonnebrandcrème onderdeel te laten worden van jouw verzorgingsritueel en dat van je kleintje voorkom je dat je onnodig wordt blootgesteld aan schadelijke UVA- en UVB-straling en dus eventuele zon gerelateerde huidproblemen op latere leeftijd.
 

Wat fijn om te horen dat jullie je als vaders zo inzetten voor de ontwikkeling van kwalitatief hoogwaardige huidverzorging voor baby’s. De openheid, oprechtheid en de persoonlijke interesse in goede zorg voor onze kleintjes. Dat siert jullie niet alleen als vaders, maar komt ook tot uiting in de prachtige producten van Naïf. MamaMoments is daarom enorm fan van deze papa’s en Naïf Quality Baby Care!


  

Aanvullende tips vind je in dit filmpje van dermatoloog dr. Elian Brenninkmeijer. Volgens Elian zou het veelvuldig insmeren van kinderen net zo logisch moeten zijn als het goed poetsen van hun tanden. Veel kijkplezier!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »