Welke keuzes maak jij voor een gezonde toekomst voor jouw kindje?

  • Geplaatst op
  • Door Suria de Hollander
  • 0
Welke keuzes maak jij voor een gezonde toekomst voor jouw kindje?

Ondanks waarschuwingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) krijgen we veel schadelijke chemische stoffen binnen. Dit heeft invloed op jouw lichaam en nog grotere consequenties voor jouw baby!

Voorbeelden van de schadelijke hormoonverstorende stoffen zijn Bisfenol A (BPA), dat plastic hard maakt,  of ftalaten, die plastic juist week maken. Weekmakers worden helaas ook veel gebruikt in het baby speelgoed dat ze in hun mondje stoppen. Onlangs wijdde kassa uitgebreid aandacht aan de consequenties van hormoonverstorende stoffen. Het is echt de moeite waard om even een kwartiertje de tijd te nemen voor dit gedeelte van de uitzending.


In Frankrijk is er sinds vorige jaar een verbod op het gebruik van BPA in voedselproducten. Het Europees beleid laat al een aantal jaren op zich wachten. De Europese Commissie (EC) is onlangs schuldig bevonden door het Europese Hof in de rechtszaak die Zweden tegen de EC aanspande. Zij moeten met maatregelen en wetenschappelijke criteria komen voor hormoonverstorende stoffen.


De vraag blijft welke belangen zwaarder wegen dan onze gezondheid en vooral die van onze kinderen. Totdat wettelijke wijzigingen zijn doorgevoerd vraag ik moeders bewuste productkeuzes te maken. Welke producten we kiezen en in welke hoeveelheid is gelukkig aan ons! 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »