Welke verzorging is geschikt voor pasgeboren baby's?

  • Geplaatst op
  • Door Suria deHollander
  • 0
Welke verzorging is geschikt voor pasgeboren baby's?

De huid van je baby is nog erg teer en gevoelig. Als ouder wil je natuurlijk dat je kindje volop kan genieten van een onbezorgd leven. Veel babyproducten zijn vreemd genoeg onvoldoende afgestemd op (pasgeboren) baby’s. Dit veroorzaakt een onbalans in de huid met allergische reacties en zelfs hormoonverstoringen als gevolg.

Daarnaast kunnen veel baby’s wanneer talgproductie te snel op gang komt last krijgen van vettige schilfers op de hoofdhuid (genaamd berg). In beide gevallen wil je graag een verzorging die zacht is voor de huid. Door milde en natuurlijke producten te kiezen voelt jouw kindje zich een stuk prettiger.

De huid van een baby is heerlijk zacht, maar ook heel erg dun. De is opperhuid is 5 keer dunner dan bij een volwassenen. Ook maakt de babyhuid minder vet aan, is de hoornlaag nog niet dik genoeg en is de natuurlijke beschermende zuurlaag is nog niet geheel ontwikkeld. De huid is pas volledig ontwikkeld als jouw kindje vier jaar is. Dit zorgt er gelukkig voor dat kinderen vaak over eczeem en huidirritaties heen groeien.

Doordat de babyhuid minder vet of een beschermende zuurlaag aanmaakt droogt de huid sneller uit. Hierdoor is jouw baby gevoeliger voor irritaties van buitenaf zoals:

 

Intensief contact met water, max 5 min 3 x per week baden is voldoende voor een pasgeboren baby.
Droge, koude of te warme lucht en zon, vermijden van zon is vooral de eerste 6 maanden van belang omdat de baby dan nog geen beschermend pigment kan aanmaken.
Schoonmaakmiddelen en wasmiddelen, natuurlijk wasmiddel is veel zachter voor de babyhuid.

Zachte natuurlijke textiel, voor de kleding en in bed. Baby’s brengen veel tijd door in hun bedje. Zorg dat de stof zo goed mogelijk ademt en met zo min mogelijke chemische stoffen bewerkt is. Zoals (bio)katoen of bamboe.
 Parfum in babyverzorging, wil je parfum kies dan voor een anti allergene parfum.
Shampoo en verzorging zonder sulfaten parabenen en siliconen, Sulfaten zorgen o.a. voor schuim zijn erg chemisch en verwijderen de natuurlijke oliën. Siliconen laten je haar glanzen, maar sluiten de hoofdhuid af. Parabenen zijn chemische conserveermiddelen die shampoo, verzorging en cosmetica langer houdbaar maken, maar hebben invloed op normale enzymactiviteiten in het lichaam.


MamaMoments heeft haar producten afgestemd op zowel de behoefte van jouw baby als die van mama. De verzorgingsproducten zijn allemaal vernieuwend, vrij van chemische conserveringsmiddelen en bieden een zachte verzorging. Van geurloos tot heerlijk geurende producten. Alles voor de verzorging van jouw kindje. 


 

Bronnen:

Dokterdokter, Gezondheidsnet, huidarts.com, Final report on the safety assessment of sodium cetearyl sulfate and related alkyl sulfates as used in cosmetics. International journal of toxicology29(3), 115S-132S.



Meer informatie over hormoonverstorende stoffen 




Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »